tisdag, februari 26, 2008

MIn lilla Älskade Verner Putton...

... han hostar och hostar och hostar och det gör så ont i mig att höra honom så sjuk. Han har inte så hög feber MEN som Tony Irving skulle ha sagt. Han hostar, nått för jäkligt!

Skönt att vi ska till doktorn i morgon. Han är en underbar liten individ den mannen, ja det är de alla mina tre barn. Kan dela med mig av tre underbara händelser i en förkyld mammas liv idag.


Klockan 6 imorse bestämde sig lilla Pissråttan, ja hon tror att hon heter så nu...(efter jul så kom hon på att hon skulle kissa själv på pottan HELA TIDEN, så hon tog av sig blöjan hela tiden vilket ledde till att det blev många pölar på golvet, och mycket lite i blöjan eller i pottan. Håkan kallade henne då vid dessa tillfällena för Kvickelina Pissråtta för att hon var snabb och konstant kissade överallt. Hmmm nu kallar hon sig själv detta, blir ju lite pinsamt ibland).

Tillbaka till klockan 06 i morse (ja då vill även jag kalla henne Pissråtta för jag är allt annat än morgon pigg). Hon sättersig upp i sing säng alldeles brevid mig och skriker -Jag fjyyyyser, jag vill ha en bjyxa och en jock. Jag som är mer död än vaken, väser - Lägg dig ner och dra på dig täcket, DET ÄR NATT!

Det går några minuter innan jag hör -Mamma, jag vill ha väjjing! INTE ÄN väser jag igen. Varpå hon suckar tungt och säger -TYYYPIST. Då måste till och med en trött mamma skratta.

Verner min lilla hostande älskling har under dagen varit mycket rastlös, då han är för sjuk för att vara ute men för pigg för att inte göra någonting. Så efter mycket tjat har han förstått att jag var ganska less på honom, och när Hilma sedan kom hem som en virvelvind från dagis och röjde järnet i köket fattade han att jag var slut.

Så när jag kommer ut i köket ligger han på alla fyra på golvet och torkar med en trasa. Och jag undrar vad har du gjort nu?

- Då berättar han att först hade Hilma sprutat ut Ketchup igen då för tredje gången (jag har då redan torkat upp detta två gånger förut) och sedan hällt ut ett glas apelsin juice, och han förstod att jag inte skulle orka mer så han hade tagit reda på det för jag kan sånt nu mamma sa han.

Att det sedan var kladdigt som fan och papper överallt den gjorde inget jag var bara tvungen att pussa på honom och berätta vilken duktig gosse jag hade. Gissa om mitt köks golv klibbar nu, men det får bli morgon dagens problem, det värsta är i alla fall borta:-)

Min stora Prins han fixade kvälls fikat. Medans jag nattade Venne så bar han in fikat till Bygglov i soffan. Det är vårat kvällsmys de tisdagar Håkan är borta. När jag kom in stod det följande på bordet.
Fil
En korg med Kiwi
Smör
Ost
Skinka
Skorpor
Chokladflarn
Apelsin Juice
Rester av lördagsgodiset

I soffan satt en leendes Arvid, nu mamma kan vi mysa.

Det gäller nog att se på de underbara stunderna en dag faktiskt bjuder på , allt för att orka med de jobbiga stunder en dag också bjuder på. Särskilt då dessa veckor då Håkan är i Norge.

Nu ska jag dricka en kopp te, för alla underbara ungar sover. Sedan ska jag krypa ner och sova med för i morgon börjar en ny underbar dag med mina älsklingar.

Puss och Godnatt!
/Anna-Lena

1 kommentar:

ciiccii sa...

Spännande att höra att det finns fler som kallar sina barn Pissråtta. Jag har gjort bort mig/honom rejält då jag på en innebandymatch, i stundens hetta, skrek: Bra jobbat pissråttan. Ja,ja han kommer nog över det...