söndag, maj 11, 2014

Min systers vernisage

Hej!

De senaste två veckorna har gått som ett töcken här hemma, då jag förra fredagen efter att ha känt mig konstig några veckor (törstig, kissnödig, trött, magont och viktnedgång) ja alla symptom man kan ha när man misstänker diabetes, just dem hade jag...

Och efter ett snabbt blod- och urinprov på vårdcentralen så visade det sig att jag hade diabetes. Fick dock åka hem och ta det lugnt över helgen men blev på måndagen inlagd på lasarettet då risken för ketoacidos var stor då jag hade  16+ i ketoner i urinet. Något som sker när blodsocker halten har varit hög för länge.

Nu två veckor senare sitter jag här med sprutor 4 ggr per dag och en veskap om att jag had drabbats av diabetes typ 1, vilket är ovanligt för att vara 40 år men det händer. Och jag vet att jag kommer att få leva med sprutorna resten av livet.

Jag deppar ihop korta stunder, men jag vet också att jag är en vinnare för jag måste nu ändra hela livsstilen och i och med detta kommer jag och alla andra i familjen att må bra. Mår dock inte så bra än så länge då blodsockernivån åker berg och dalbana men det är bara att at det lugnt och ta en dag i taget.

Tills dess är jag sjukskriven och får hitta mina nya rutiner och samla energi så bra det går. Tur man har ett härligt pysselrum med massor av terapi :-D

Idag bloggar jag för Engströms med en rosa härlig LO på min syster. Hon är en fantastisk konstnär och för några veckor sedan hade hon sin första egna vernissage, och den besökte vi så klart!!!
Information om material hittar ni på Engströms blogg.

Kram Anna-Lena

1 kommentar:

Cornelia sa...

Trist att höra att du blivit sjuk, men du har en fin inställning och säkert kommer du att reda upp det här på ett bra sätt!

Vacker LO!

Varm kram!